Мінфін РФ: Відтік капіталу в 2015 році може становити 70-80 мільярдів доларів

Вівторок, 7 липня 2015, 19:45

Відтік капіталу з Росії в 2015 році може становити 70-80 мільярдів доларів.

Про це сказав міністр фінансів РФ Антон Силуанов, пише Рейтер.

"... Ми оперативно вжили заходів реагування, які дозволили скоротити відтоки капіталу. У цьому році ми оцінюємо відтік капітал на рівні близько 70-80 мільярдів доларів, значно нижче початкових оцінок", - сказав Силуанов.

В умовах збереження західних санкцій і цін на нафту поблизу поточних значень Центробанк очікує відтік капіталу в цьому році на рівні 90 мільярдів доларів, після того як у першому кварталі з країни витекло 32,6 мільярда доларів.

Реклама:

ЦБР пояснює основний відтік не втечею капіталу з країни, а погашенням зовнішніх боргів. Дані платіжного балансу РФ за другий квартал будуть опубліковані регулятором 9 липня.

У вівторок Центральні банки Бразилії, Росії, Індії, Китаю та ПАР домовилися про взаємну підтримку країн-учасниць у рамках угоди про пул умовних валютних резервів країн БРІКС.

"У випадку, якщо ми побачимо суттєві відтоки капіталу і тиск на курс і на ЗВР ... в цьому випадку пул прийде і підставить нам плече. У Росії немає необхідності користуватися послугами пулу, достатній обсяг золотовалютних резервів", - сказав Силуанов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!