"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна і Болгарія домовилися про будівництво переправи через Дунай

Понеділок, 6 липня 2015, 19:27

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та його болгарський колега Даніель Мітов під час робочої поїздки до Одеської області обговорили питання ремонту траси Одеса - Рені і домовилися про спільне будівництво переправи через Дунай.

Про це йдеться в коментарі Павла Клімкіна, переданому агентству "Інтерфакс-Україна".

У коментарі зазначається, що сторони попередньо обговорили можливість залучення до зазначених робіт фондів Європейського Союзу.

За словами глави МЗС, остаточно це питання обговорюватиметься на рівні президентів під час зустрічі Петра Порошенка і Росена Плевнелієва, який відвідає Україну з офіційним візитом.

Реклама:

"Було досягнуто домовленість про спільне будівництво переправи через Дунай, що відкриє шлях з України до Румунії та Болгарії", - сказав Клімкін.

Крім того, за його словами, у порядку денному були також питання створення нового бізнес-інкубатора для малого і середнього бізнесу, співпраці у сфері освіти і культури.

"Під час переговорів болгарська сторона пообіцяла збільшити квоти на навчання у вузах Болгарії українських громадян болгарського походження", - повідомив міністр закордонних справ України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!