"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У червні інфляція сповільнилася до 0,4% - Держстат

Понеділок, 6 липня 2015, 18:04

У червні 2015 року, порівняно з травнем, інфляція сповільнилася до 0,4%.

Про це йдеться у повідомленні Державної служби статистики.

Як зазначається, на споживчому ринку в червні індекс споживчих цін на продукти харчування та безалкогольні напої становив 100%.

При цьому у 2,3–1,6 рази подорожчали буряк, картопля, морква. На 5,5–1,2% зросли ціни на цибулю, яйця, кисломолочну продукцію, безалкогольні напої, м’ясо та м’ясопродукти.

Реклама:

"Водночас на 57,3–45,5% подешевшали огірки, помідори, капуста. На 4,7–0,9% знизилися в ціні рис, продукти переробки зернових, фрукти, цукор, риба та продукти з риби, молоко", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі повідомили, що ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 2,5%, у тому числі тютюнові вироби - на 2,8%, алкогольні напої - на 1,7%.

"Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 1,2% відбулося за рахунок підвищення тарифів на каналізацію на 7,9%, водопостачання на 7,8%, гарячу воду на 7,5%", - повідомляє Держстат.

У сфері охорони здоров’я ціни знизилися на 0,1%, що насамперед спричинено здешевленням фармацевтичної продукції на 0,7%.

Також зазначається, що підвищення цін на транспорт у цілому на 1,1% пов’язано з подорожчанням перевезень залізничним і автодорожнім транспортом на 5,8% і 2,4% відповідно, а також автомобілів на 2,0%.

"Подорожчання послуг освіти на 1,5% головним чином зумовлено зростанням плати за утримання дітей у дошкільних закладах на 4,1%", - повідомляє Держстат.

Як повідомлялося, у травні 2015 року інфляція в Україні становила 2,2%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: