"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яресько просить депутатів піти назустріч вимогам МВФ і Світового банку

Неділя, 5 липня 2015, 12:34

Міністр фінансів Наталія Яресько закликала депутатів проголосувати на наступному тижні за три закони і один законопроект задля продовження співробітництва з МВФ і нагадала, що затримка в прийнятті цих законів піддає ризику фінансову підтримку України на суму 3 млрд дол.

Про це міністр фінансів написала на своїй сторінці у Facebook.

"Ми закликаємо народних депутатів України зробити ухвалення цих проектів законів найпершим приорітетом наступного пленарного тижня. Ми не можемо нехтувати фінансовою підтримкою, якої так потребує український народ за часів важкої економічної кризи. Тим більше, що ці проекти законів зроблять економіку нашої країни більш прозорою та привабливою для інвестицій", - написала міністр.

За її словами, йдеться про закон №2045-а щодо системи гарантування вкладів фізичних осіб, що значно посилить захист вкладів громадян України, закон №2956 щодо механізмів впливу на підприємства-боржники "Нафтогазу України", який має посилити дисципліну юридичних осіб у сплаті заборгованості за спожиті енергетичні ресурси,  а також закон №2873 щодо уточнення підслідності Національного антикорупційного бюро.

Реклама:

Яресько додала, що потрібно ухвалити і проект закону, що необхідний для розблокування фінансування з боку Світового банку - №2029-а щодо регулювання в сфері комунальних послуг.

"Таким чином, отримання Україною фінансової підтримки обсягом 3 млрд доларів (1,7 млрд доларів - у вигляді нового траншу МВФ, та 1,3 млрд доларів - у вигляді фінансування по двом програмам Світового банку), що так необхідна нашій країні, опинилося під загрозою", - наголосила міністр.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!