Обсяг угод злиття і поглинання досяг 2,3 трильйона доларів

Субота, 4 липня 2015, 16:37

Обсяг угод злиття і поглинання (M&A) в світі за шість місяців 2015 року станвив 2,3 трлн доларів.

Про це повідомило інформаційне агентство АП з посиланням на аналітичну доповідь компанії Dealogic.

У доповіді наголошується, що масштаби злиттів і поглинань можна порівняти з 2007 роком, коли була зафіксована рекордна сума таких угод - 2,6 трильйона доларів.

У першому півріччі була проведена 31 угода M & A на суму понад 10 млрд доларів кожна. Найбільшою з них стала угода з придбання компанією Royal Dutch Shell компанії BG Group за 82 млрд доларів, в результаті чого контрольовані Shell запаси нафти і газу зросли на 25%.

Реклама:

У США телекомунікаційна компанія Charter Communications висунула пропозицію про придбання конкурента - компанії Time Warner Cable - за 80 млрд доларів.

Велика американська компанія Aetna, що спеціалізується на медичному страхуванні, близька до остаточного узгодження умов угоди на 34 млрд доларів з придбання конкурента - компанії Humana.

"Мега-угоди знову увійшли в моду", - заявив з цього приводу керівник відділу фондових ринків США в компанії PwC Нейл Дар.

На думку старшого віце-президента Moody's Investors Service Білла Вольфа, прагнення укладати супер-великі угоди збережеться навіть у тому випадку, якщо ФРС почне процес підвищення облікової ставки, яка залишається на низькому рівні з 2008 року.

"Навіть у разі підвищення облікової ставки вона все одно залишатиметься на досить низькому рівні", - підкреслив він.

ТАСС

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!