Лікарчук: Держфіскальна служба - це перейменоване Міндоходів

Четвер, 30 липня 2015, 18:16

На сьогодні Державна фіскальна служба - це перейменоване Міндоходів.

Про це в інтерв'ю "Економічній правді" заявив заступник голови Державної фіскальної служби Костянтин Лікарчук.

За його словами, після революції, в порушення досі чинної постанови Верховної Ради про те, що служби повинні бути розділені, Кабінет міністрів створив Державну фіскальну службу.

"ДФС - це перейменоване Міндоходів. Тому говорити про те, що "Мінздох здох" не можна. Можна говорити тільки про те, що "Мінздох здох", але справа його живе у вигляді Державної фіскальної служби", - заявив чиновник.

Реклама:

Лікарчук зазначив, що в 2012 році реформа Клименка була проведена абсолютно неправильно. Тоді податкову і митницю поєднали в Міндоходів і зборів.

Сама по собі реформа задумувалася Клименком чисто для концентрації фінансових потоків в руках однієї "сім'ї", говорить чиновник.

"Зараз це абсолютно не працює і працювати не може, тому що у податкової - своя функція і свій метод стягування податків, зборів та обов'язкових платежів, у митниці - інша функція й інший метод справляння", - зазначив він.

За його словами, на відміну від податкової, первинна функція митниці не фіскальна, а правоохоронна. Вона полягає в тому, щоб припиняти спроби незаконного переміщення товарів, виявляти наркотики і зброю, не допускати незаконного переміщення людей.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: