Аудит виявив в діяльності Київського метрополітену порушень на 26,4 мільйона

Четвер, 30 липня 2015, 16:30

Київська міська державна адміністрація виявила порушення в діяльності на 26,4 млн гривень комунальним підприємством "Київський метрополітен" за результатами аудиту фінансово-господарської діяльності підприємства за 2013-2014 роки.

Про це йдеться в звіті підприємства, пишуть "Українські новини".

Також сума збитків в результаті здійснення неефективних управлінських рішень становила 57,7 млн гривень.

В тому числі, недоліки, які призвели до втрати 44,4 млн гривень і до виникнення ризиків втрат фінансових і матеріальних ресурсів у сумі 13,3 млн гривень.

Реклама:

В ході аудиту було виявлено низку порушень при прийнятті метрополітеном будівельно-монтажних робіт, у тому числі завищення вартості робіт на 2 млн гривень.

У ході дослідження питання закупівлі метрополітеном вагонів у ЗАТ "Вагонмаш" (ВАТ "Метровагонмаш", Росія) за рахунок кредитних коштів, наданих ЄБРР, було встановлено ряд порушень, які призвели до 19,9 млн гривень зайвих витрат і до недоотримання 49,7 млн гривень за ненарахування штрафних санкцій за несвоєчасну поставку вагонів.

Крім того, підприємством, за наявності затверджених 10 штатних одиниць юридичного управління, здійснені видатки в сумі 93,4 тис. гривень на юридичні послуги за договорами, діяльність яких збігається з посадовими обов'язками працівників юридичного управління.

Як повідомлялося, в квітні комунальне підприємство "Київський метрополітен" вибрало аудиторську фірму "ПФК Аудит-фінанси" для надання послуг з проведення аудиту фінансової звітності.

Київська міська державна адміністрація просить прокуратуру розслідувати 102 факту виявлених в ході аудитів комунальних підприємств столиці фінансових порушень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: