"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВС відкрило 34 кримінальні провадження по зерновій держкорпорації

П'ятниця, 3 липня 2015, 14:50

Міністерство внутрішніх справ здійснює досудове розслідування у 34 кримінальних провадженнях, які стосуються Державної продовольчо-зернової корпорації.

Про це відомство повідомило у відповіді на запит "Економічної правди".

"За інформацією Головного слідчого управління відомства повідомляємо, що на цей час здійснює досудове розслідування у 34 кримінальних провадженнях, які стосуються ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація", - йдеться у відповіді.

У Міністерстві не надали інформації про те, якого періоду стосуються відкриті кримінальні провадження, посилаючись на недопустимість розголошення відомостей досудового розслідування.

Реклама:

Як писала раніше ЕП, протягом 2013-2014 років з державної корпорації було виведено близько 250 млн доларів.  

Фінансова основа корпорації - китайський кредит. У 2012 році Пекін надав ДПЗКУ позику на 1,5 млрд дол. Головна умова - українська компанія повинна поставляти 2-4 млн тонн зерна на рік в Китай або через китайську корпорацію - в інші країни.

Кредит надали з державними гарантіями. 1 млрд дол з отриманого траншу корпорація помістила на депозитний рахунок в Укрексімбанку. Ще півмільярда пішли в оборот.

Нагадаємо, в січні 2015 року Генпрокуратура оголосила в розшук Ігоря Якубовича, який був головою правління ДПЗКУ до березня 2014 року.

Під час перебування на посаді Міністра аграрної політики та продовольства Ігоря Швайки керував корпорацією Петро Вовчук, відносно якого також  порушено кримінальну справу.

Після нього – з грудня 2014 року до травня 2015 року – в.о. голови правління був Валерій Томіленко, який звільнився за власним бажанням. Зараз корпорацією керує інший в.о. – Борис Приходько.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: