"Укргазвидобування" не хоче платити дивіденди "Нафтогазу"

П'ятниця, 3 липня 2015, 10:49

ПАТ "Укргазвидобування" відмовляється виконувати рішення зборів акціонерів  про виплату дивідендів за 2012-2013 роки в держбюджет.

Про це повідомляє OilNews, посилаючись на лист "Укргазвидобування" на адресу "Нафтогазу".

"ПАТ "Укргазвидобування" повідомляє, що не може виконати зазначені у рішенні від 30 червня 2015 році вимоги", - йдеться в листі.

Глава найбільшої газодобувної компанії країни аргументує свою відмову, посилаючись на статті закону "Про управління об'єктами держвласності" і на судові рішення, які, як вважають менеджери компанії, звільняють ПАТ від обов'язку виплачувати дивіденди до державного бюджету.

Реклама:

Нагадаємо, 30 червня акціонер ПАТ "Укргазвидобування" прийняв рішення про виплату дивідендів за підсумками фінансової діяльності компанії в 2012-2013 р. В сумі компанія повинна направити в бюджет майже 130 млн грн.

Між тим необхідно відзначити, що багатомільярдна заборгованість "Нафтогазу" за поставлений ПАТ газ є основною причиною складного фінансового становища "Укргазвидобування".

25 червня ПАТ "Укргазвидобування" очолив Олег Прохоренко, який, за даними OilNews, є ставлеником прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

 
 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: