"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

З 1 серпня запрацює нова система електронного адміністрування ПДВ

Середа, 29 липня 2015, 18:43

У вівторок, 28 липня президент України підписав Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість" №643-VIII.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

"Нещодавно, глава держави доручив пришвидшити реалізацію податкової реформи. Зокрема, він чітко дав зрозуміти, що реформа має використовуватися виключно для стимулювання вільного підприємництва та економічного розвитку. Жодного податкового навантаження на економіку та збільшення податкового тиску", - йдеться у повідомленні.

"Це третій закон, підписаний президентом, з низки законів про адміністрування податку на додану вартість. Метою яких є припинення зловживання з ПДВ та незаконного відшкодування цього податку", - заявив на брифінгу заступник глави АПУ Дмитро Шимків.

Реклама:

За його словами, ці кроки, перш за все, спрямовані на прозорість та зрозумілість процедури адміністрування. "При чому важливим є те, що вчорашній Закон – став результатом співпраці з бізнесом", - сказав він.

У свою чергу, голова ДФС Роман Насіров заявив, що електронна система адміністрування ПДВ працює в звичайному режимі вже місяць.

"За цей час зареєстровано 20 млн податкових накладних та розрахунків коригування на суму ПДВ 58 млрд гривень, та більше 60 тисяч митних декларацій на суму ПДВ 11 млрд гривень. Також поповнено ПДВ рахунки на суму 10,5 млрд гривень", - повідомив Насіров.

Він зазначив, що важливими нормами з удосконалення СЕА стане покращення роботи самої системи адміністрування, зокрема виправлення помилок, зниження ризику формування фіктивного податкового кредиту, а головне - зменшення кількості перевірок.

"Вже з 1 серпня підприємці запрацюють за новим удосконаленим законодавством", - наголосив голова ДФС.

Він також зазначив, що фіскальна служба за таким же принципом працює над запровадженням електронного адміністрування акцизного податку.

Насіров підкреслив, що МВФ, який наразі працює в ДФС, ретельно вивчає ініціативи щодо адміністрування податків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!