Microsoft запустив у продаж Windows 10

Середа, 29 липня 2015, 10:32

Корпорація Microsoft в середу запускає в продаж нову операційну систему Windows 10.

Про це пише ВВС Україна.

Користувачі старих операційних систем Windows зможуть встановити апгрейд безкоштовно. Так само безкоштовно компанія буде пропонувати Windows 10 покупцям нових комп'ютерів.

Аналітики відзначають, що такий крок свідчить про те, що Microsoft поступово перестає покладатися на Windows як основне джерело доходів.

Реклама:

У той же час головний виконавчий директор корпорації Наделла назвав запуск Windows 10 "новою ерою" для персональних комп'ютерів.

"Windows 10 - величезна віха для нас як для компанії і, відверто кажучи, для всієї індустрії", - сказав Наделла в коментарі ВВС.

До цього компанія оновлювала операційну систему раз на кілька років. Відтепер, заявили в Microsoft, Windows отримувати апгрейд кожні кілька місяців.

За словами представників корпорації, нова операційна система буде спільною для всіх видів пристроїв: від персональних комп'ютерів і смартфонів до ігрових консолей.

Попередня система, якою компанія пропонувала користуватися до цього, називається Windows 8. Причому операційну систему настільки погано прийняли користувачі, що Microsoft вирішив "проскочити" створення дев'ятої версії, щоб дистанціюватися від попередніх оцінок.

Напередодні запуску Windows 10 корпорація запустила так звану Insider Program - програму, яка дозволяла мільйонам користувачів протестувати особливості нової операційки і направити фідбек розробникам.

При цьому перші відгуки, які отримала нова операційна система, поки виявилися досить позитивними.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: