Кабмін призначив главою Держфінінспекції Гаврилову

П'ятниця, 24 липня 2015, 20:25

Кабінет міністрів призначив Лідію Гаврилову головою Державної фінансової інспекції України.

Таке рішення закріплене розпорядженням Кабінету міністрів №727-р від 22 липня.

Як відомо, Гаврилова до цього працювала в Держфінінспекції на посаді заступника директора департаменту контролю у сфері матеріального виробництва та фінансових послуг.

Нагадаємо, 4 квітня Уряд звільнив відстороненого на час службової перевірки голову Державної фінансової інспекції України Миколи Гордієнка.

Реклама:

Як стало відомо OilNews, нова очільниця Держфінінспекції доводиться дружиною Володимиру Гаврилову, який з червня 2014 був гендиректором ДП "Укртранснафтопродукт".

У червні 2015 міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин доручив провести конкурсний відбір на заміщення вакантної посади гендиректора "Укртранснафтопродукту".

Нагадаємо, що в 2014 році Приморський суд прийняв ряд гучних рішень на користь ДП "Укртранснафтопродукт" в рамках кримінальної справи проти бізнесмена Сергія Курченка.

За рішенням суду, нерухоме майно та нафтопродукти були передані на зберігання і реалізацію держпідприємству "Укртранснафтопродукт", підзвітній Міненерговугілля. Мова йде про 10 тис. тонн бензину з Херсонською перевалки, аналогічної за обсягом партії бензину і ДП з нафтобази "Роснефти" у Василькові і близько 80 тис. тонн нафти і нафтопродуктів, заарештованих на Одеському НПЗ.

За попередніми оцінками, загальна вартість експропрійованих нафтопродуктів оцінюється в 1,5 млрд грн.

За даними ЗМІ, в результаті сумнівних угод "Укртранснафтопродукту" з продажу експропрійованих нафтопродуктів групі "Фактор" бізнесмена Сергія Тищенко держбюджету було завдано збитків на 250 млн гривень.

До слова, дружина Тищенко недавно очолила Управління щодо забезпечення повернення активів, одержаних злочинним шляхом при МВС, яке, як декларувалося, займатиметься в тому числі поверненням активів Курченка в Україну.

 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!