Мінекології хоче дозволити приватний видобуток бурштину

Четвер, 23 липня 2015, 16:40

Міністерство екології та природних ресурсів України пропонує надати можливість видобувати бурштин як державним, так і приватним підприємствам.

Про це заявила у четвер на брифінгу заступник міністра екології та природних ресурсів Світлана Коломієць, повідомляє "Укрінформ".

"Ми, як міністерство, виступаємо за недискримінацію. Безумовно, ДП "Бурштин України" існує і має продовжувати існувати та працювати на повну потужність. У жодному випадку ми б не радили забороняти роботу приватних структур", - сказала Коломієць.

Вона наголосила, що Мінекології виступає проти дискримінаційних обмежень у цьому питанні, хоча стосовно права на видобуток бурштину є різні думки.

Реклама:

"Дехто вважає, що видобуток бурштину має бути виключно функцією держави, тільки державні підприємства мають працювати там. Місцева влада наполягає, що це (право) має бути віддано комунальним підприємствам. І доходи від їх роботи мають надходити виключно до місцевих бюджетів", - переконана заступник міністра.

Коломієць додала, що сьогодні міністерство не бачить жодного власника ділянки, який розробляє бурштин. "Немає з кого спитати за рекультивацію, приведення земель", - сказала вона.

Нагадаємо, сьогодні в Україні нелегальний видобуток бурштину здійснюється на Західній Україні, зокрема у Рівненській, Волинській та Житомирський областях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: