"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" виступив за мирне вирішення спору з ЄС

Четвер, 23 липня 2015, 15:51

Керівництво "Газпрому" хоче врегулювати суперечку з ЄС шляхом переговорів.

Про це заявив заступник голови газової компанії Олександр Медведєв після зустрічі з єврокомісаром з конкуренції Маргрете Вестагером, пише РБК.

"Ми вважаємо за краще врегулювати цю справу шляхом переговорів і будемо продовжувати співпрацювати з генеральним директоратом з конкуренції. Сьогоднішня зустріч надає гарну основу для майбутніх обговорень, і ми сподіваємося досягти швидкого прогресу в напрямку взаємоприйнятного рішення", - пояснив Медведєв.

За словами заступника голови "Газпрому", в ході зустрічі вони з Вестагер обмінялися попередніми оцінками офіційного повідомлення про претензії, які Єврокомісія висунула "Газпрому" в квітні 2015 року.

Реклама:

"Зокрема, ми не згодні з висновками комісії, коли говорять про нібито завищені ціни, особливо в умовах, коли наші ціни наближаються до рекордно низьких для наших клієнтів по всій Європі", - підкреслив Медведєв.

Нагадаємо, 22 квітня 2015 Єврокомісія висунула "Газпрому" претензії з приводу зловживання домінуючим становищем постачальника газу на ринку Східної Європи.

Згідно з висновками ЄК, "Газпром" порушує антимонопольні правила ЄС, свідомо роз'єднуючи газові ринки Центральної та Східної Європи, що дозволяє компанії встановлювати на деяких ринках "несправедливі ціни".

Крім того, ЄК підозрює "Газпром" у тому, що він незаконно ув'язує поставки газу з виконанням закупщиками "незв'язаних зобов'язань", що відносяться до газотранспортної інфраструктури.

"Газпром" тоді заявив, що строго дотримується всіх норм міжнародного права та національного законодавства країн, в яких працює, а діяльність компанії на ринку ЄС відповідає стандартам, які використовують інші виробники та експортери газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: