Павленко стверджує, що в ДПЗКУ не існує "схем" на 23 мільйони доларів

Середа, 22 липня 2015, 18:46

Міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко заявляє, що інформація про налагодження "тіньових схем" для виведення з Державної продовольчо-зернової корпорації 23 мільйонів доларів не відповідає дійсності.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Реформи - це завжди болісний процес для суспільства. Кардинальні зміни необхідно втілювати, адже без них немає майбутнього. Тут неможливо обійтися без довіри суспільства, тому я завжди наголошував на відкритості і прозорості Мінагрополітики: особисто оперативно інформую громадськість про кожен крок, відверто спілкуюсь з журналістами", - заявив він.

"Цього тижня ознайомився з публікацією "План для ДПЗКУ. Як вивести 23 мільйони доларів" та був неприємно здивований. Я завжди з повагою ставлюся до критики та зауважень, але не тоді коли вони базуються на чутках, кулуарних плітках та домислах", - написав Павленко.

Реклама:

За його словами, матеріал "схожий на наклеп".

"З початку реформування галузі, а особливо системи управління державних підприємств, подібні матеріали стали виходити регулярно. Вони є певним лакмусовим папірцем: якщо з’явилась стаття, – значить, рухаємося у правильному напрямі. Адже зрозуміло: чим глибше реформа, тим більше буде наклепів", - каже урядовець.

"Якщо хтось володіє фактами зловживань та порушень, наголошую - фактами, а не припущеннями, то я разом з вами вимагатиму від правоохоронних органів розслідування цих фактів", - додав він.

Раніше ЕП писала про те, що в системі влади досі існують плани збору "податі" з деяких держпідприємств. Зокрема, ЕП  стало відомо про те, що такі плани згори спускають для однієї з найбільших українських компаній – Державної продовольчо-зернової корпорації.

У розпорядженні ЕП є документи, які це підтверджують. У документі детально розписано, на яких видах діяльності з корпорації можна виводити кошти. План також містить обчислення за місяцями.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: