Коломойський хоче отримати пріоритетне право на купівлю ОПЗ

Середа, 22 липня 2015, 15:27

Група "Приват" хоче отримати пріоритетне право на покупку Одесского припортового заводав ході майбутньої приватизації.

Про це повідомив Ігор Коломойський, передає "ЛігаБізнесІнформ".

Як повідомляється, Коломойський підтвердив, що раніше підконтрольна "Привату" компанія "Нортіма" подала до суду позов з вимогою визнати таким, що відбувся конкурс з приватизації ОПЗ від 2009 року, коли "Нортіма" запропонувала за підприємство найбільшу ціну - 5 млрд грн, але конкурсна комісія ФДМ не затвердила результати торгів.

"Ми хочемо зафіксувати свою позицію, що ми повинні вийти на ФДМ з пропозицією мирової угоди по цьому суду, в якому буде прописано те, що конкурс буде прозорим, стартова ціна буде не менше 5 млрд грн, - сказав Коломойський. - Якщо в результаті аукціону хтось дасть якусь ціну, ми хочемо, щоб наша компанія мала право першої руки за тією ціною, яка буде переможцем в аукціоні, мала право купити за цією ціною, тому що раніше (в 2009 році) вона вже перемогла в цьому конкурсі".

Реклама:

Коломойський додав, що якщо в ході торгів хтось запропонує більшу ціну, ніж "Приват", то вони не будуть оскаржувати результати торгів.

"Якщо з якихось причин ціна буде завищена - ми скажемо, що не купуємо, нехай купує хтось інший", - зазначив він.

Нагадаємо, минулого тижня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив, що уряд планує виставити на приватизацію ОПЗ, а також Центренерго, Сумихімпром і ряд інших підприємств, якщо буде прийнятий закон про приватизацію.

Як відомо, "Нортима" подала в Господарський суд Києва позов із вимогою до ФДМ укласти з компанією договір купівлі-продажу 99,6% акцій ОПЗ на підставі приватизаційного конкурсу, який було проведено в 2009 році.

Суд першої інстанції відмовив "Нортимі", але компанія планує судитися з ФДМ у судах вищих інстанцій.

Два тижні тому керівник Фонду державного майна Ігор Білоус називав ОПЗ "об'єктом номер один із приватизації в Україні", конкурс із продажу планувалося провести в листопаді цього року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: