Ахметов купив трансформаторів значно дешевше ніж у Григоришина

Середа, 22 липня 2015, 13:42

ТОВ "ДТЕК високовольтні мережі" за результати тендеру уклало угоду з ТОВ "Еліз" на постачання чотирьохсилових трансформаторів за 58 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Трансформатори замовлено для встановлення на підстанціях Дружківка-110кВ та Іверська-110кВ на вільній від терористів території Донецької області.

У конкурсній документації вказано, що компанія Ріната Ахметова хотіла придбати трансформатори ТДТН-40000/110У1 виробництва "СвердловЭлектро" (м. Єкатеринбург, Російська Федерація).

Реклама:

Придбані трансформатори обійшлись ДТЕКу приблизно по 16,5 тисяч доларів за мега-вольт-ампер.

Цей показник наближений до світових ціна 10-13 тис. $/МВА без ПДВ (тоді як на тендері ціна з ПДВ). І він є значно нижчим від вартості трансформаторів, які планує придбати "НЕК "Укренерго" у заводу "Запоріжтрансформатор" Костянтина Григоришина – по 19-30 тисяч доларів  за МВА.

При цьому на тендер подавало заявку українське представництво російського заводу - ТОВ "СвердловЕлектро-Україна", яке пропонувало трансформатори у півтора рази дорожче від "Еліз" - по 22 тисяч доларів  за МВА.

ДП "Сіменс Україна", яке представляє світового виробника трансформаторів, пропонувало свою продукцію по 20 тисяч доларів за МВА. Однак цю заявку взагалі не допустили до участі в тендері, оскільки "довідка про виконання поставок аналогічного характеру надана без зазначення необхідної інформації".

Відтак запорізька фірма "Еліз" розіграла тендер з представником російського виробника та ще двома фірмами "Тріон" і "Машторгінвест", які разом із переможцем зареєстровані у Запоріжжі.

Власниками ТОВ "Еліз" є Віталій Пустовий, Михайло Дьяченко, Тетяна і Едуард Сапожнікови.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!