"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Куба вимагає від США відшкодувати економічний збиток через ембарго

Вівторок, 21 липня 2015, 10:29

Відшкодування Кубі економічного збитку, викликаного ембарго, - одна з умов для повної нормалізації відносин між Гаваною і Вашингтоном.

Про це заявив глава кубинського МЗС Бруно Родрігес, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я підкреслив, що повна відміна блокади, повернення нам незаконно окупованої території Гуантанамо, а також повне дотримання суверенітету Куби і компенсація за шкоду, завдану економіці і людям, - все це є принципово важливим для руху в бік нормалізації відносин", - сказав він в Вашингтоні.

При цьому він заявив, що вдячний президентові США Бараку Обамі за те, що той зробив кроки щодо ослаблення санкцій проти Куби, а також - за заклик до американського конгресу подумати про можливість скасування ембарго.

Реклама:

Як повідомлялося, держсекретар США Джон Керрі заявив, що на даному етапі Вашингтон не обговорює з Гаваною можливість повернення Кубі території, на якій розміщена військова база Гуантанамо.

"Я не знаю, що станеться в майбутньому, проте на даний момент на переговорах наша сторона не обговорює це питання", - сказав він на прес-конференції після переговорів з Родрігесом.

У понеділок у Вашингтоні відбулася урочиста церемонія відновлення роботи кубинського посольства.

Раніше США і Куба через зовнішньополітичні відомства двох країн обмінялися посланнями між главами держав - президентом США Бараком Обамою і главою Держради Куби Раулем Кастро.

У них підтверджувалося намір відновити дипвідносини і відкрити посольства в обох столицях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: