Мінекономторгівлі попросить комісію скасувати мита на імпорт авто

Вівторок, 21 липня 2015, 09:28

Міністерство економічного розвитку і торгівлі має намір рекомендувати Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі скасувати спецмита на імпорт легкових автомобілів.

Про це в ефірі "5 каналу" повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі -торговий представник України Наталія Микольська.

"У рамках процедури врегулювання суперечок було винесено рішення про невідповідність угодам СОТ рішення про застосування спеціальних заходів щодо імпорту автомобілів. При цьому зазначу, що СОТ з деякими процесуальними аргументами України погодилася, але по основній частині підтримала позицію Японії, яка була позивачем у цій справі" , - сказала вона.

За словами Микольської, міністерство проаналізувало звіт СОТ і прийшло до висновку, що дана позиція обгрунтована.

Реклама:

"Ми взяли невелику паузу для того, щоб проаналізувати цей звіт і прийшли до висновку, що позиція органу з врегулювання спорів обгрунтована. Сьогодні цей звіт був затверджений офіційно в СОТ і позиція міністерства - ми будемо рекомендувати Міжвідомчый комісії з міжнародної торгівлі скасувати це мито для того, щоб ми виконали це рішення СОТ і рухалися далі", - сказала Микольська.

За її словами, дана міра буде сприяти тому, що український автомобільний ринок повернеться до тих умов, які повинні бути для існування цього ринку, при цьому питання здешевлення автомобілів буде залежати від імпортерів і попиту і пропозиції на ринку.

Як повідомлялося, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ввела з 13 квітня 2013 спецмита на імпорт легкових автомобілів з робочим об'ємом двигуна від 1 тис. куб. см до 2,2 тис. куб. см у розмірі 6,46-12,95% від їх вартості.

Нагадаємо, 20 липня підійшла до кінця суперечка Японії проти України щодо спеціальних імпортних мит на автомобілі.

Українські новини 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!