Місія МВФ схвалила перший перегляд програми EFF для України

Четвер, 2 липня 2015, 21:46

Міжнародний валютний фонд оголосив про узгодження на рівні експертів питання про перший перегляд програми співробітництва з Україною в рамках угоди про програму розширеного фінансування.

Про це повідомляється в прес-релізі Фонду.

"Після додаткових дискусії між представниками МВФ і владою України була досягнута остаточна домовленість на рівні персоналу щодо низки питань, необхідних для завершення першого перегляду програми EFF", - йдеться в прес-релізі.

"Після виконання українською стороною попередніх заходів, а також за умови, що держборг України, за оцінками персоналу Фонду, буде мати високу стійкість і програма повністю фінансується, ця угода підлягає схваленню керівництвом і радою директорів МВФ", - повідомляється в документі.

Реклама:

Прес-служба МВФ при цьому уточнила, що результатом завершення перегляду програми стане виділення Україні траншу в розмірі SDR1,18 млрд (близько 1,7 млрд доларів).

Як повідомлялося, в Києві з 12 травня по 11 червня працювала місія МВФ в рамках першого перегляду програми EFF.

Спочатку планувалося, що її робота завершиться в кінці травня - початку червня, щоб до кінця червня могло бути прийнято рішення про виділення другого траншу за програмою EFF.

В цілому, схвалена в березні цього року чотирирічна програма розширеного фінансування EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (17,516 млрд доларів) передбачає виділення МВФ Україні в 2015 році після першого траншу в 5 млрд доларів ще трьох траншів по SDR1,182 млрд (близько 1,63 млрд доларів за поточним курсом).

У наступні три роки планується виділяти по чотири транші щорічно розміром SDR437,975 млн (близько 620-630 млн доларів).

Умовою надання коштів буде щоквартальний перегляд, на першому з яких буде аналізуватися виконання критеріїв виконання програми на кінець березня цього року.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!