Пивоварський влаштує американцям роад-шоу в Україні

П'ятниця, 17 липня 2015, 18:23

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський запросив американських інвесторів оцінити портову інфраструктуру України для будівництва терміналів.

Про це він розповів в інтервью "ЛІГАБізнесІнформ", коментуючи підсумки участі в українсько-американському бізнес форумі у Вашингтоні (США).

"У американського бізнесу висока зацікавленість інвестувати в Україну", - сказав Пивоварський.

За його словами, у нього була зустріч з керівництвом компанії ADM.

Реклама:

"Це дуже великий сільськогосподарський гравець, який цікавиться портами. Вони вже працюють в Україні, але хочуть розвиватися за рахунок будівництва зернового терміналу з переробкою. Вони поки не визначилися з конкретним місцем. Тому я запросив їх проїхатися по портах, щоб вони подивилися, де б їм було цікаво щось будувати. Аналогічні роад-шоу ми проводили пару місяців тому для компаній Soufflet, Nobles та інших", - зазначив міністр.

За словами міністра, українська делегація привезла з форуму конкретні домовленості про інвестиції в Україну.

"Компанія Cargill озвучили інтерес до будівництва терміналу в порту Південний. Спочатку першу чергу потужністю 4 млн тонн, потім другу на 2-4 млн тонн. Вартість проекту близько 120-130 млн доларів протягом двох років. Вони планують будувати з нуля. Я з ними обговорював питання днопоглиблення, оскільки на ділянці, де вони хочуть будувати немає навіть причальної стінки. Ми розповіли, як їм проходити далі по бюрократичній процедурі. Незабаром чекаємо їх представників в Україні", - сказав Пивоварський.

Також зацікавленість у розширенні інвестицій в українські порти висловили представники компанії Bunge (вже проінвестувала близько 200 млн доларів в Миколаєві), BTGPactual, Du Pont і фонд Black River.

За словами міністра, бізнес зможе отримати дешеве фінансування від інвестиційної компанії OPIC (Overseas Private Investment Corporation) і US Ex-Im Bank.

"Була цікава зустріч з компанією OPIC (Overseas Private Investment Corporation). Зазвичай вони виходять на ринок у зв'язці з американськими компаніями. В Україні вони були закриті для бізнесу якийсь час. Пару років тому український доступ відкрився. Зараз розробляють кілька проектів по Україні, на суму більше, ніж вони проінвестували за всю історію незалежності України.

US Ex-Im Bank, який зараз закритий для фінансування. Але є шанс, що вони через кілька тижнів відкриються. Це означає, що виробники сільськогосподарської техніки зможуть активно заходити в Україну з дешевим фінансуванням від US Ex-Im", - сказав Пивоварський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: