Росія хоче постачати до Сирії зріджений газ через Крим - ЗМІ

П'ятниця, 17 липня 2015, 09:04

Росія збирається постачати Сирії 200 тисяч тонн зрідженого нафтового газу щороку, а доставляти його будуть через Керченський порт в окупованому Криму.

Про це пише Reuters з посиланням на власні джерела.

"Кажуть, що зріджений нафтовий газ спочатку будуть кораблями доправляти до Керчі, а потім звідси в Сирію. Близько 200 тисяч тонн щороку так будуть відправляти", - сказало джерело.

Наразі не відомо, коли саме почнуться поставки російського палива до Сирії.

Реклама:

Джерела повідомляють, що енергоносії сирійцям продає нафтохімічна компанія Sibur. Потрібний об'єм купує наближений до уряду Росії трейдер, який потім сам буде займатися доставкою в близькосхідну країну.

В компанії Sibur заперечили інформацію про будь-які поставки в Сирію.

Особа, наближена до продажу енергоносіїв, розповіла, що нафтовий газ збираються відправляти в Сирію через Крим для того, щоб приховати постачальника і уникнути можливості введення санкцій Заходу проти нього.

Сирія хоче купувати від 10 тисяч до 20 тисяч тонн зрідженого нафтового газу щомісяця, оскільки це значно дешевший вид палива, ніж будь-який інший.

Найбільшим споживачем російського зрідженого нафтового газу до цього часу є Туреччина. Вона купує понад мільйон тонн такого палива щороку. В минулому Анкара продавала частину купленого Сирії. Але ці поставки зупинили у грудні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: