"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Повноваження Нацкомфінпослуг передадуть Нацбанку і НКЦПФР наступного року

Середа, 15 липня 2015, 16:35

Національна комісія, що здійснює держрегулювання ринку фінансових послуг, Національний банк й Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку розробили законопроект про консолідацію функції з урегулювання і нагляду за ринком фін послуг.

Про це повідомив глава Нацкомфінпослуг Ігор Пашко на засіданні профільного фінансового комітету Верховної Ради в Києві в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"У законопроекті закладена ідеологія, що Нацкомфінпослуг повністю розформовується і створюється система регулювання двома регуляторами", - сказав він.

За його словами, законопроект відводить на таку передачу шість місяців з моменту ухвалення, тому орієнтовно це може статися в першому-другому кварталах 2016 року.

Реклама:

Пашко уточнив, що усе, що стосується недержавних пенсійних фондів, фондів спільного інвестування, фондів фінансування будівництва, Аграрної біржі, планується передати НКЦПФР.

"Тому що склалася така ситуація, що два регулятори одночасно управляють цим ринком. Підопічні намагаються перескочити від одного регулятора до іншого", - пояснив він.

За його словами, страховий ринок, кредитні спілки, фінансові установи, лізингові та факторингові компанії, компанії, що займаються переведенням, і ломбарди планується передати на регулювання в Нацбанк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: