"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Американська TrailStone планує вийти на український газовий ринок

Вівторок, 14 липня 2015, 10:31

В понеділок, 13 липня, у ході першого Американсько-українського бізнес-форуму старший партнер американської компанії TrailStone Білл Гебхардт заявив про намір його компанії розпочати надавати послуги з купівлі та продажу газу на українському ринку вже у жовтні цього року.

Про це йдеться у повідомленні НАК "Нафтогаз України".

Як зазначив Гебхардт, TrailStone вітає дії української влади з лібералізації внутрішнього ринку газу і готується до виходу на газовий ринок України.

"Наш досвід свідчить, що такі реформи, які зараз впроваджуються в Україні, ведуть до покращення ринкових умов для споживачів та збільшення інвестицій у газову галузь", - сказав він.

Реклама:

За словами голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва, це знакова подія, яка свідчить про високу оцінку інвесторами кроків з лібералізації ринку газу та подолання корупції, які здійснювались протягом останнього року.

"Вихід TrailStone на наш ринок - дуже позитивна подія для українських споживачів та виробників газу. Робота на нашому ринку такого великого міжнародного трейдера як TrailStone сприятиме забезпеченню стабільних надходжень газу, збільшить ліквідність та ефективність нашого ринку", - зазначив Коболєв.

TrailStone - група компаній, що спеціалізуються на енергетичній логістиці та торгівлі, інвестиціях у видобуток нафти та газу, а також управлінні активами в енергетичному секторі.

Входить до американського приватного фонду Riverstone Holdings LLC. В Європі TrailStone є активним гравцем на ринку газу та електричної енергії та є зареєстрованим членом на багатьох європейських товарних біржах. Співпраця Нафтогазу та TrailStone розпочалася у серпні 2014 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!