ArcelorMittal може продати активи в Україні - ЗМІ

Понеділок, 13 липня 2015, 11:16

Мільярдер Лакшмі Міттал може продати свої активи в Казахстані, Україні та Південній Африці.

Про це повідомило агентству КАЗТАГ інформоване джерело в Лондоні.

"Все йде до продажу. Лакшмі Міттал і його металургійна імперія опинилися в непростій ситуації через падіння цін на продукцію на глобальних ринках. За період з жовтня минулого року по червень нинішнього року акції компанії впали на 69%", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, ускладнилася процедура отримання кредитів для поповнення оборотних коштів. У них особливо потребують підприємства групи в казахському Теміртау, українською Кривому Розі і заводи в Південній Африці. Ці активи є найбільш проблемними в компанії "АрселорМіттал".

Реклама:

На його думку, на продажі цих активів наполягають члени сім'ї Міттала - син Адітья, що є фінансовим директором компанії, а його підтримує дружина мільярдера Уша.

Розбіжності в сім'ї сталеливарного магната з приводу стратегії розвитку компанії з'явилися давно. Син і дружина Лакшмі Міттала не раз пропонували йому позбутися проблемних активів і зосередитися на перспективних проектах в Європі та Північній Америці.

Сім'я Міттал через дві люксембурзькі компанії володіє 39,34% акцій "АрселорМіттал", 2,5% належить уряду Люксембурга, інші акції мають публічні розміщення на світових біржах.

За даними журналу Forbes за 2015 рік, Лакшмі Міттал володіє статками у 13,6 млрд доларів.

metalltorg

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: