Нафта дешевшає в очікуванні угоди щодо ядерної програми Ірану

Понеділок, 13 липня 2015, 10:56

Світові ціни на нафту демонструють негативну динаміку в понеділок на очікуванні інвесторами досягнення угоди щодо ядерної програми Ірану, що призведе до зростання надлишку "чорного золота" на ринку.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 09.33 за московським часом вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent опускалася на 2,7% - до 57,41 долара за барель, серпневих ф'ючерсів WTI - на 2,46%, до 51,91 долара за барель.

Раніше неназваний представник німецької делегації повідомив агентству DPA, що Іран і "шістка" міжнародних посередників, які обговорюють іранську ядерну програму, наблизилися до мети переговорів.

Реклама:

При цьому він додав, що ряд питань все ще залишається невирішеним. Зняття західних санкцій в обмін на припинення програми поверне іранську нафту на і без того перенасичений світовий ринок.

"Якщо угода відбудеться, ми побачимо, як підтримка (цін на нафту) зникне, і американська нафта досягне позначки в 49,5 долара за барель", - наводить агентство Рейтер слова аналітиків CMC Markets.

Злегка стримує зниження вартості "чорного золота" статистика з Китаю, згідно з якою обсяг імпорту нафти країни за перше півріччя зріс на 7,5% в річному вираженні.

Інвестори вважають, що це ознака зростання попиту на нафту, незважаючи на заяви аналітиків, що це зростання імпорту пов'язане з накопиченням стратегічних запасів, пише агентство.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!