"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У МВС кажуть, що СК "Україна" мала право страхувати авто поліції

П'ятниця, 10 липня 2015, 19:18

На момент укладання договору щодо страхування 300 автомобілів МВС, ліцензія на право здійснення обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів ПрАТ "СК "Україна" була дійсною.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

"Автогосподарством ГУМВС України в місті Києві проведено конкурсні торги на предмет закупівлі послуги щодо страхування автотранспорту, 300 автомобілів категорії В2, об’ємом двигуна 1,6- 2,0, згідно якого десять учасників подали цінові пропозиції", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, статтею 7 Закону України "Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" визначено, що розмір страхового платежу встановлюється страховиком самостійно шляхом добутку  розміру базового страхового платежу та значень  відповідних коригуючих коефіцієнтів.

Реклама:

"Страховику  забороняється встановлювати  або пропонувати встановити розмір страхового платежу, розрахований в інший спосіб", - повідомили у прес-службі.

За інформацією МТСБУ розмір страхового платежу для автомобілів з об’ємом двигуна від 1601 до 2000 см. куб. з урахуванням коефіцієнта К8, становитиме від 693,41 гривні до 1,323 гривні.

"За результатами розгляду та оцінки цінових пропозицій, 23 червня 2015 року укладено договір з ПрАТ "СК" Україна" та застраховано автомобілі терміном на 365 днів. Страховий платіж за один транспортний засіб становить 910,1 гривні", - наголосили у МВС.

Також зазначається, що на момент укладання договору ліцензія на право здійснення обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів ПрАТ "СК "Україна" була дійсною компанія на момент укладення договору була членом МТСБУ.

1 липня 2015 року МТСБУ виключило ПрАТ "СК "Україна" з членів, згідно ст. 52 Закону України "Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" раніше укладені договора страхування є дійсними та на ПрАТ "СК "Україна покладено обов’язок щодо їх виконання.

"Відповідно до Закону України "Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" у разі ліквідації страховика за рішенням визначених законом органів обов’язки за договорами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності виконує ліквідаційна комісія", - зазначає прес-служба.

"Обов’язки страховика за такими договорами, для виконання яких у страховика, що ліквідується, недостатньо коштів та/або майна, приймає на себе МТСБУ. Виконання обов’язків у повному обсязі гарантується коштами відповідного централізованого страхового резервного фонду МТСБУ на умовах, визначених цим Законом", - повідомили у МВС.

Раніше повідомлялося, що автомобілі нової поліції за результатами тендерної закупівлі були застраховані по ОСАГО в СК "Україна", яка з 1 липня 2015 року була виключена зі складу МТСБУ, що автоматично позбавляє її права надавати послуги з цього виду страхування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: