НБУ визнав неплатоспроможними ще два банки

П'ятниця, 10 липня 2015, 15:24

Національний банк України 9 липня 2015 року відніс до категорії неплатоспроможних два банки - ПАТ "Радикал Банк" та ПАТ АБ "Столичний".

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Як наголошується, за результатами перевірок операційних кас "Радикал Банку" та його відділень було встановлено грубе порушення законодавства у сфері готівкового обігу, що створювало загрозу інтересам вкладників чи інших кредиторів банку.

У повідомленні зазначається, що "Радикал Банк" не забезпечував належним чином заходи охорони під час перевезення валютних цінностей, зберігання готівки увідділеннях банку та здійснення внутрішнього контролю за касовими операціями.

Реклама:

"З огляду на здійснення банком "Столичний" ризикової діяльності, погіршення показників його фінансового стану, наявність загрози інтересам вкладників та інших кредиторів банку НБУ проводив із банком роботу та вимагав вжиття заходів з метою приведення діяльності банку у відповідність до вимог законодавства України", - повідомляє прес-служба.

"Проте банком "Столичний" не вживалися необхідні заходи, показники його діяльності погіршувалися, що призвело до порушення нормативних вимог Національного банку України. Крім того, цей банк не виконував зобов’язання перед вкладниками та іншими кредиторами", - повідомляє регулятор.

Станом на 10 липня 2015 року в Україні функціонує 129 банків (без урахування банків, де запроваджено тимчасову адміністрацію), із них 40 - з іноземним капіталом.

У рамках процесу очищення банківської системи впродовж 2014-2015 років правління Національного банку прийняло 53 рішення про віднесення банків до категорії неплатоспроможних, із них у 2015 році - 20.

У 2014-2015 роках було відкликано банківську ліцензію та ліквідовано 44 банки, із них у 2015 році - 25.

Загалом на сьогодні в категорії неплатоспроможних перебуває 11 банків, у стадії ліквідації - 49 банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: