"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Uber виходить на український ринок

Середа, 1 липня 2015, 17:08

Відомий проект Uber, який конкурує з традиційним бізнесом таксі по всьому світу, шукає главу представництва в місті Києві.

Про це повідомляє AIN.ua.

Вакансія опублікована на сайті компанії і в мережі професійних контактів LinkedIn. Сервіс працює в більш ніж 300 містах, включаючи 50 міст в регіоні EMEA, в якому планує зростати і далі. В Україні представництво Uber відкривають вперше.

У відповідь на запит AIN.UA компанія не підтвердила прямо, що відкриває офіс, але зазначила, що Київ представляє для неї інтерес.

Реклама:

"Амбіції Uber - бути скрізь. Ми хочемо бути в будь-якому прогресивному, інноваційному місті, якому потрібен безпечний, надійний і ефективний транспорт. Київ - не виняток. Ми завжди вивчаємо можливості, в тому числі - в Україні", - зазначив представник компанії.

Судячи з вимог до кандидата, компанія збирається зайти і розширюватися на локальному ринку, налагоджувати роботу з партнерами, бути присутньою на місцевих тематичних заходах і т.д.

"Генеральний директор відповідає за зростання і розвиток нашого бізнесу в одному з основних міжнародних міст", - йдеться в описі вакансії.

Uber - це онлайн-сервіс автомобільних перевезень, що дозволяє замовити приватне таксі через сайт, а також через додатки на iPhone або на пристроях Android.

Компанія була створена в 2009 році, її штаб-квартира розташована в Сан-Франциско. На сьогоднішній день послуги Uber доступні більш ніж в ста містах світу. Компанія отримує від працюючих в ній таксистів комісію в розмірі 20% від кожного виклику.

У компанії в Європі останнім часом справи йдуть не дуже гладко. Пару днів тому у Франції заарештували регіональних менеджерів в рамках розслідування діяльності, пов'язаної з додатком UberPOP. Силовики розпорядилися перевірити паризькі таксі на той випадок, якщо водії працюють без ліцензії.

Раніше повідомлялося, що сервіс бронювання недорогих приватних таксі UberPOP буде закритий у Франції.

Французькі власті пішли на такий крок після великих акцій протесту таксистів, деякі з яких переросли в сутички.

Президент Франції Франсуа Олланд засудив заворушення, назвавши їх неприйнятним насильством. Однак він підкреслив, що сервіс повинен бути закритий і оголошений поза законом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: