Ахметов виграв 55 мільйонів на ремонт шахтарського обладнання у Вугледарі

Середа, 1 липня 2015, 11:39

ДП "Шахта "Південнодонбаська №3 ім. М. С. Сургая" за результатами тендеру уклало угоди з ПАТ "Криворізький завод гірничого обладнання" на ремонтні роботи загальною вартістю 54,86 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Замовлено капремонт кріплень, конвеєра і редуктора, а також наладка під’ємних машин турбокомпресорів, вентіляційних установок, насосів та конвеєрів.

"Шахта "Південнодонбаська" знаходиться у Вугледарі, на контрольованій українськими військами території.

Реклама:

Єдиним акціонером Криворізького заводу у є кіпрська компанія "Ukrainian Machine Building Holding Limited" (UMBH) з групи Ріната Ахметова.

Компанія регулярно розігрує тендери вугільників з ТОВ "Компанія "Гірничі машини" - вона має таку ж назву, як машинобудівельний холдинг "Гірничі машини" Ахметова, й хоча офіційно належить панамському офшору "Севард трейдінг інк. (Sevard trading inc.)".

Як зазначається, директором ТОВ записана Юлія Рибалка, також відома як бухгалтер холдингу Ахметова й у звітності на SMIDA значиться контактною особою ПрАТ "НВК "Гірничі машини".

Натомість на нинішньому тендері у заводу було шість конкурентів: ті самі "Гірничі машини", ТОВ "Вуглетехнік" (Марини та Володимира Вишневецьких, фірма входить у структуру їхнього люксембурзького холдингу "Coal Energy S.A.").

Також, "Донбасвуглеавтоматика" (повязане з Сергієм Кузярою, котрого називали вугільним менеджером групи Януковича-Гуменюка), "Кант" (Наталія Клейно та Давид Жеребчевський), "Денатек" (Дениса Рябчого) і "Альттранс" (власник Ігор Кіктєв, нещодавно розіграли зі зв’язаною фірмою 130 млн грн. у "Селидоввугілля").

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: