МВФ закликав Україну та кредиторів досягти домовленостей

Середа, 1 липня 2015, 09:36

Міжнародний валютний фонд за підсумками наради представників уряду Україну та її кредиторів у Вашингтоні 30 червня закликав сторони досягти угоди щодо реструктуризації боргу.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на Reuters.

"Фонд закликає Україну та її кредиторів продовжити зусилля для досягнення угоди, що відповідає фінансовим і борговим показникам згідно зі здійснюваною владою програмою економічних реформ, яку підтримує МВФ", – ідеться в заяві фонду.

Узгодження умов реструктуризації боргу є важливим для продовження надання владі України грошей загальним обсягом 17,5 мільярда доларів за антикризовою програмою МВФ.

Реклама:

Як відомо, 28 червня міністр фінансів України Наталія Яресько закликала не перебільшувати значення технічного дефолту за частиною зовнішніх зобов’язань України, "народ не має боятися, що ось-ось закінчаться всі наші програми кредитування".

26 червня Яресько заявляла, що в разі, якщо не вдасться домовитися про реструктуризацію суверенних комерційних зовнішніх зобов’язань України, власників яких представляє Спеціальний комітет кредиторів, уряд України готовий використовувати своє законне право для того, щоб зупинити сплату міжнародним зовнішнім кредиторам, "аби захистити економіку України та зберегти її фінансові ресурси до того часу, коли прийнятної угоди з кредиторами буде досягнуто".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!