"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

БРСМ "відмивала" вкрадений або нерозмитнений бензин - Аваков

Вівторок, 9 червня 2015, 20:06

Керівництво компанії БРСМ, чия нафтобаза загорілася в понеділок під містом Васильків, підозрюється у "відмиванні" коштів, отриманих за реалізацію вкраденого або незаконно розмитненого бензину.

Про це заявив журналістам міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає "Укрінформ".

"У нас останнім часом було два кримінальних провадження щодо компанії БРСМ. Одне з них було відкрито, коли мова йшла про фальсифікацію якості пального. Це провадження вела Генеральна прокуратура, друге провадження було відкрито буквально півтора тижні тому", - сказав міністр.

"Воно стосувалося більш важкої статті 191 - "розкрадання". І було відкрито слідчим управлінням МВС з підозрою на махінації в 1,2 млрд гривень, там мова йшла про проведення пального через сумнівні компанії з сумнівним джерелом. Говорячи простою мовою, слідство підозрює, що ця компанія "відмивала" крадений бензин або незаконно розмитнений", - заявив він.

Реклама:

За словами Авакова, провадження триває. "Це провадження до сих пір іде, але говорити про це поки рано. Можливо ці випадки пов'язані, але я б дав слідчим можливість розібратися", - наголосив він.

Групу "БРСМ" пов'язують з колишнім міністром енергетики Едуардом Ставицьким, який втік з України слідом за екс-президентом Віктором Януковичем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: