"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд РФ відмовив "Рошен" щодо стягнення 80 мільйонів за бренд "Співунка"

Вівторок, 9 червня 2015, 14:40

Верховний суд РФ відмовив липецькій кондитерській фабриці "Рошен" щодо стягнення на користь тульської кондитерської фабрики "Ясна поляна" компенсації за незаконне використання товарного знака "Співунка" в розмірі 79,9 млн рублів.

Про це йдеться в інформації на сайті суду, передає "Інтерфакс-Україна".

Раніше повідомлялося, що дев'ятнадцятий арбітражний апеляційний суд 23 жовтня 2014 року залишив у силі рішення Арбітражного суду Липецької області, який 31 липня задовольнив позов ВАТ "Тульська кондитерська фабрика "Ясна поляна" про стягнення з ВАТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен" компенсації за незаконне використання товарного знака "Співунка" в розмірі 79,9 млн рублів.

Президія Суду з інтелектуальних прав 3 лютого 2015 року залишила рішення в силі.

Реклама:

Як випливає з матеріалів справи, ВАТ "ТКФ "Ясна поляна" є правовласником словесного товарного знака "Співунка" (№186250) з датою пріоритету 30 вересня 1998 року.

Правову охорону надано стосовно товарів 29-го і 30-го класу МКТП (мармелад, кондитерські вироби, зокрема цукерки, шоколад, праліне, пряники, печиво, булки, галети, вафлі, зефір, східні солодощі).

На думку ВАТ "ТКФ "Ясна поляна", на етикетці цукерок "Ластівка-співунка" розміщувалося позначення, схоже до ступеня змішування з належним йому товарним знаком "Співунка".

"Ясна Поляна" входить до холдингу "Об'єднані кондитери", що, у свою чергу, належить групі "Гута". Холдинг об'єднує 15 кондитерських фабрик з 11 російських регіонів.

Корпорація Roshen, один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів належить президенту Петру Порошенку.

Як відомо,  Порошенко заявив, що найближчим часом передасть свій пакет акцій корпорації Roshen в інвестиційний банк "Ротшильд".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!