Фірташ закликав бізнес боротися з Кабміном Яценюка

Понеділок, 8 червня 2015, 12:09

Кабінет міністрів Арсенія Яценюка ставиться до бізнесу як до ворогів, тому необхідно почати боротьбу з урядом.

Про це заявив в інтерв'ю телеканалу "Інтер" глава Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ, передає "Інтерфакс-Україна".

"На жаль, ми маємо боротися сьогодні з нинішнім урядом. На жаль", - сказав Фірташ.

Глава ФРУ звинуватив уряд у втраті 600 тис. робочих місць тільки в промисловості, життя у борг, підвищенні тарифів і небажанні встановити мир.

Реклама:

"Уряд сьогодні усі свої втрати хоче списати на дві речі - спочатку вони списували на війну, і це було дуже зручно. Коли вони побачили, що у війні перемоги немає, то зрозуміли, що все одно потрібно щось робити, вони почали так звану боротьбу з олігархами", - заявив Фірташ.

На його думку, боротьба з олігархами - це не боротьба з двома-п'ятьма людьми, а боротьба з усіма роботодавцями.

Бізнесмен вважає, що в ситуації, що склалася, Федерація роботодавців має узяти на себе велику відповідальність: відновити мир, об'єднати країну і боротися з безвідповідальним урядом.

Нагадаємо, Фірташ очолює ФРУ з листопада 2011 року.  У березні минулого року він був заарештований в Австрії на запит ФБР.

Як відомо, бізнес-активи Фірташа зосереджені переважно в азотній, титановій, газовій і медіасферах, об'єднані в Group DF.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк 30 квітня заявив, що МВС відкрило кримінальне провадження за фактом злочинної змови працівниками НАК "Нафтогаз України" і компанією Ostchem, що входить до Group DF, у результаті якого державі завдано збитків у розмірі 5,7 млрд грн.

Того ж дня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання ГСУ МВС України і заарештував близько 500 млн куб. м природного газу підприємств Ostchem, а пізніше було заарештовано ще 46 об'єктів нерухомості.

Окрім того Яценюк заявив про можливу націоналізацію черкаського ПрАТ "Азот" і ПрАТ "Рівнеазот" і закликав ФРУ змінити керівництво і вийти з-під контролю Фірташа, який, на думку прем'єра, "приватизовував" цю організацію разом з екс-главою Адміністрації президента Сергієм Льовочкіним.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!