Фіналісти конкурсу на главу "Укрспирту" відмовились від участі у відборі

П'ятниця, 5 червня 2015, 20:53

Фіналісти конкурсного відбору на посаду директора ДП "Укрспирт", незважаючи на офіційне підтвердження відсутності у них судимостей та кримінальних проваджень, відмовились від подальшої участі у конкурсі.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Як зазначається, відповідні заяви написані Анатолієм Далібожиком та Ніною Гаркавою. Відтак, з цієї причини офіційно конкурс в "Укрспирті" скасовано. Раніше результати конкуру були поставлені під сумнів через нібито наявність у цих учасників судимостей.

"З метою об’єктивного, своєчасного та неупередженого проведення конкурсного відбору керівника ДП "Укрспирт", прошу зняти мою кандидатуру від подальшої участі в проведенні конкурсного відбору. А також повідомляю, що відомості, які мені необхідно надати до Комітету з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств, мною подаватись не будуть", - йдеться в заяві Гаркавої.

Реклама:

Зі свого боку інший учасник і фіналіст конкурсу Анатолій Далібожик заявив: "Моя репутація була підтверджена усіма компетентними органами: і спеціальною перевіркою, і правоохоронцями. Ніякої вини за мною не має. І жодних підстав, щоб відмовити мені в участі в майбутньому конкурсі наразі не існує".

Таким чином,  після об’явлення повторного конкурсу не виключений варіант, що обидва учасника  знову подаватимуть заяви на участь у ньому.

У прес-службі повідомили, що відсутність судимостей та жодних кримінальних проваджень по відношенню до цих конкурсантів підтвердила перевірка спеціальної комісії Нацдержслужби, створеної за дорученням прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. Такий висновок перевірки підтвердили також правоохоронні органи - МВС і СБУ.

Разом з тим  перевірка назвала порушенням те, що до складу конкурсної комісії увійшла більшість представників експертного середовища (авторитетні компанії Deloitte, Pedersen & Partners, Школа HRM, Jansen Capital Management).

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міністерству агрополітики скасувати результати конкурсу на заміщення посади керівника ДП "Укрспирт".

"По керівництву Укрспирту.. якийсь там конкурс провели на першій стадії і двох вибрали "абсолютно кришталево чистих людей": у одного 4 кримінальні справи, а в іншого 6", - заявляв Яценюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: