"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Родич Медведєва вже не хоче купувати банк Януковича

П'ятниця, 5 червня 2015, 12:14

Компанія "Екосіпан" відмовилася від угоди з купівлі Всеукраїнського банку розвитку, який, найімовірніше, буде ліквідований.

Про це повідомив директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтин Ворушилін, передає "Інтерфакс-Україна".

"Компанія "Екосіпан" прислала офіційну заяву до Фонду про те, що відмовляється від угоди..., тому що був форс-мажор не з її вини... 50 млн гривень гарантійного внеску ми їй повернули... Швидше за все, цей банк очікує ліквідація", - сказав Ворушилін журналістам у четвер.

Він також повідомив, що Нацбанк дав дозвіл Компанії "Екосіпан" на отримання істотної участі в ВБР.

Реклама:

Нагадаємо, в вересні 2014 року НБУ визнав "Всеукраїнський банк розвитку" Олександра Януковича проблемним, а в листопаді -неплатоспроможним.

В свою чергу, Фонд гарантування вкладів запровадив тимчасову адміністрацію в банку, акції якого арештовані в рамках кримінальної справи проти Олександра Януковича.

Раніше повідомлялося, що ТОВ "Екосіпан" готує угоду та здійснює заходи для придбання контрольного пакету "Всеукраїнського банку розвитку". Засновниками ТОВ "Екосіпан" є Ігор Дорошенко, Василь Шатун, Віктор Єрасов та Віктор Поліщук.

Останньому належить контрольний пакет в уставному капіталі фірми. Поліщук відомий як власник мережі побутової техніки "Технополіс". Також Поліщук є власником торговельно-офісного центру "Gulliver", яким керує його дружина Лілія Рєзвая.

Вона є племінницею Світлани Медведєвої - дружини прем’єр-міністра Росії Дмитра Медведєва. Поліщуку також належить банк "Михайлівський".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: