"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Реальні доходи українців скоротилися майже на чверть

Вівторок, 30 червня 2015, 15:52

У першому кварталі 2015 року реальний наявний дохід українців, визначений з урахуванням цінового фактору, зменшився на 23,5%.

Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Як зазначається, у першому кварталі порівняно з відповідним періодом попереднього року номінальні доходи населення зросли на 6,2%.

"Наявний дохід, який може бути використаний населенням на придбання товарів та послуг, збільшився на 4,2%, а реальний наявний, визначений з урахуванням цінового фактору, зменшився на 23,5%", - повідомляє Держстат.

Реклама:

Структура доходів населення України 

 

Згідно з даними відомства, наявний дохід у розрахунку на одну особу за перший квартал 2015 року становив 6297,6 гривень, що на 276,4 гривень більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

"Витрати населення у першому кварталі 2015 року порівняно з аналогічним періодом попереднього року збільшились на 12,4%. Приріст заощаджень становив  2104 млн гривень", - йдеться у повідомленні Держстату.

Структура витрат  та заощаджень населення України 

 

Дані наведено без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: