Керченський міст планують побудувати з російських матеріалів

Вівторок, 30 червня 2015, 15:23

Міст в незаконно анексований Крим хочуть побудувати з російських матеріалів.

Про це повідомили ТАСС у прес-службі підрядної компанії "СГМ-Міст".

У компанії уточнили, що основні конструкції моста планують збирати безпосередньо на будмайданчиках. Проектувальники запропонували зводити міст одночасно на шести ділянках.

"Скоротити термін виготовлення і монтажу конструкцій дозволить збільшене складання елементів моста безпосередньо на будмайданчиках. Підвищити надійність поставок дозволить використання вітчизняних матеріалів, які будуть доставляти на таманський і керченський берега з різних регіонів країни", - зазначили в компанії.

Реклама:

Згідно з проектом, перехід має складатися з паралельних автомобільної та залізничної секцій. На автомобільній секції дорога буде складатися з 4-х смуг, по яких можна буде їхати зі швидкість до 120 км/ч. Пропускна здатність траси - до 40 тисяч автомобілів на добу.

Залізнична секція буде включати дві колії з максимальною швидкістю руху 160 км/год.

Міст має починатися на Таманському півострові, проходить по 5-кілометровій дамбі, виходить на незаконно захоплений український острів Тузла і перетинати Керченську протоку, огинаючи мис Ак-Бурун з півночі. Планова довжина переходу - 19 км

Щоб виконати завдання Володимира Путіна і побудувати міст до 2018 року, будівництво почнеться одночасно з шести ділянок.

Раніше повідомлялося, що у Росії затвердили план будівництва мосту в незаконно анексований Крим і готуються розпочати будівництво восени.

Як відомо, Янукович і Путін домовилися про будівництво транспортного переходу через Керченську протоку на зустрічі в грудні 2013 року, після зупинки підписання Угоди про асоціацію України та ЄС.

Росія знову заговорила про будівництво моста, що з'єднує Росію і Крим, після незаконної анексії української автономії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!