Суд призупинив розгляд позову до "Укрнафти" про виплату дивідендів

Вівторок, 30 червня 2015, 12:58

Суд призупинив розгляд позову НАК "Нафтогаз України" до найбільшої нафтовидобувної компанії "Укрнафта" про вимогу перерахувати до держбюджету 1,78 млрд грн дивідендів за 2011-2013 роки.

Про це йдеться у визначенні Господарського суду Києва від 8 червня, пишуть "Українські новини".

Згідно з матеріалами справи, суд задовольнив відповідне клопотання "Укрнафти".

Згідно з документом, причиною призупинення розгляду позову є його зв'язок з іншою справою, яка розглядається Госпсудом Києва за позовом "Нафтогазу" до "Укрнафти", в якому НАК просить визнати недійсною угоду "Укрнафти" щодо припинення виплати дивідендів шляхом зарахування однорідних вимог.

Реклама:

Нагадаємо, в жовтні 2014 року акціонери "Укрнафти" вирішили направити весь прибуток за 2011-2013 роки (3,8 млрд гривень) на виплату дивідендів. Кабінет міністрів розраховував отримати не менше 1,78 млрд грн дивідендів до 10 квітня 2015 року.

10 квітня "Укрнафта" направила НАК "Нафтогаз України" офіційне повідомлення, в якому було вказано, що вона не має наміру сплачувати дивіденди до держбюджету, а зарахує цю суму в якості часткового погашення нібито існуючого боргу за природний газ, який був переданий НАК в січні-лютому 2008 року. У свою чергу "Нафтогаз" відхилив таку пропозицію "Укрнафти".

Як відомо, 50%+1 акція "Укрнафти" належить "Нафтогазу України", близько 42% акцій належить компаніям, афільованим з фінансово-промисловою групою "Приват" Ігоря Коломойського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!