США хочуть заблокувати рахунки російських МТС і "ВимпелКому"

Вівторок, 30 червня 2015, 12:35

Міністерство юстиції США домагається блокування 300 млн доларів на рахунках, імовірно пов'язаних зі справою про хабарі, які російські стільникові компанії МТС і "Вимпелком" нібито давали в Узбекистані.

Про це пише "РБК" з посиланням на агентство Bloomberg.

Як повідомляється, Мін'юст США підключився до розслідування, яке проводиться в країнах ЄС щодо російських компаній.

Там підозрюють, що МТС і "Вимпелком" через підставні фірми платили хабарі якомусь чиновнику, який є родичем президента Узбекистану, повідомляє агентство Bloomberg.

Реклама:

В обмін російські компанії отримували доступ на телекомунікаційний ринок середньоазіатської республіки. Ім'я чиновника в матеріалах не називається.

Американські слідчі звернулися до федерального суду на Манхеттені з пропозицією заблокувати рахунки в Bank of New York Mellon Corp. в Ірландії, Люксембурзі та Бельгії. У загальній складності мова йде про 300 млн доларів.

Представник МТС Дмитро Солодовников відмовився коментувати інформацію Bloomberg.

"Ми знаємо про звернення уряду США з приводу конфіскації коштів, пов'язаних з Takilant. Ми вже надавали комісії з цінних паперів США (SEC) відомості, що стосуються наших відносин з Takilant в Узбекистані. Ми як і раніше готові співпрацювати з владою і сприяти в розслідуванні. Але розслідування ще триває, і ми не можемо коментувати його деталі", - повідомили в прес-службі Vimpelcom.

Нагадаємо, в грудні 2014 року рада директорів шведсько-фінського оператора TeliaSonera заявив, що може подати позов до своїх колишніх менеджерів у зв'язку з розслідуваннями, що ведуться щодо угод компанії в Узбекистані.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!