Нафта дешевшає через новини з Греції

Понеділок, 29 червня 2015, 10:41

Ціни на нафту знижуються, оскільки Греція ввела контроль за рухом капіталу після відмови кредиторів продовжити програму фінансової допомоги.

Про це пише Рейтер.

До 9.00 ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,86 долара до 62,4 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,97 долара до 58,66 долара.

Побоювання інвесторів, що Греція вийде з єврозони, викликали падіння курсу євро до місячного мінімуму і спад на фондових ринках Азії.

Реклама:

"Що стосується ринку нафти, ймовірні наслідки викличуть його зниження. Якщо ситуація не вирішиться, інвестори втратять упевненість", - сказав старший аналітик CMC Markets у Сіднеї Рік Спунер.

Він нагадав про переговори про ядерну програму Ірану, що проходять у Відні, які за планом повинні були завершитися угодою у вівторок, але, на думку їх учасників, будуть продовжені.

"Переговори, швидше за все, продовжаться, тому вони не є головною темою. Але ринок досить піднявся, щоб реагувати на зростання пропозиції", - сказав Спунер.

Якщо Іран домовиться з шісткою країн про свою ядерну програму, він може бути позбавлений санкцій і зможе збільшити експорт нафти.

"Надлишок нафти на ринку буде знижуватися дуже повільно. Лише приблизно в середині 2016 року світові запаси почнуть скорочуватися, тому ми даємо обережний прогноз зростання цін", - сказав директор з ринкових досліджень Gunvor Group Девід Файф.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!