Демчишин має 10% у банку "Авангард" - НБУ

П'ятниця, 26 червня 2015, 15:37

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин опосередковано володіє 10% у ПАТ "Банк Авангард".

Про це йдеться у відомості про остаточних ключових учасників у структурі власності банку "Авангард", оприлюдненій на сайті Національного банку.

Демчишин володіє 9,99% банку "Авангард", через АйСіЮ Холдінгз Лімітед, якому належить 100% в статутному капіталі акціонера Банку - Вестал Холдінгз ЛТД (Кіпр), що володіє 99,99% акцій Банку.

Власниками істотної участі в банку є Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко (обидва по 41,7%). Ще 6,58% належить Олександру Вальчішену.

Реклама:
натиснути для збільшення 

Як відомо, у жовтні 2013 року Група ICU прийняла рішення про придбання банку "Авангард", зареєстрованого НБУ в липні 2013 року.

До середини 2014 року співвласником і головою ради директорів групи була Валерія Гонтарєва, яка в червні 2014 року очолила Національний банк України. Після переходу в Нацбанк Гонтарева продала свою частку в ICU.

Група ICU, створена в 2006 році, надає послуги з торгівлі цінними паперами, інвестиційно-банківські послуги, а також здійснює управління активами інститутів спільного інвестування. До її складу входять інвестиційна компанія, компанія з управління активами і банк "Авангард".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!