МЕРТ розраховує отримати 17 мільярдів від приватизації

Четвер, 25 червня 2015, 17:02

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України розраховує отримати від приватизації державних підприємств 17 млрд гривень.

Про це повідомив старший радник міністра Адомас Аудіцкас на брифінгу в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Є мета - у бюджеті мати 17 млрд гривень від приватизації. Які компанії будуть приватизовані до кінця року - поки не ясно. Це питання до Фонду держмайна", - повідомив Аудіцкас.

За його словами, метою реформи держпідприємств є підвищення ефективності їх роботи, приватизація нестратегічних об'єктів.

Реклама:

"Приватизовані повинні бути компанії нестратегічні, які не мають інших цілей, як "робити" гроші", - сказав радник міністра.

За даними Аудіцкаса, в даний час в Україні налічується 1,833 тисяч діючих державних підприємств, ще 1500 не працює або перебуває в стадії ліквідації.

"Це набагато більше, ніж в інших країнах", - підкреслив він.

Відповідно до огляду ТОР-100 держпідприємств України, оприлюдненому на сайті МЕРТ, на 100 провідних держпідприємств припадає близько 80% загального обсягу виручки і близько 90% активів усього сектора держпідприємств.

Сукупний чистий збиток 100 провідних держпідприємств за дев'ять місяців 2014 року становив 74,7 млрд гривень.

Разом з тим левова частка цих збитків припадає на НАК "Нафтогаз України" (62,5 млрд гривень), деякий обсяг збитків обумовлений девальвацією гривні і складними економічними умовами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: