"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна та Угорщина з липня почнуть тестувати віртуальний реверс газу

Четвер, 25 червня 2015, 16:43

Україна і Угорщина почнуть тестування роботи газового інтерконектора за новою угодою, що дає змогу здійснювати так званий віртуальний реверс газу і ліквідувати посередництво "Газпрому", з 1 липня 2015 року.

Про це журналістам повідомив президент "Укртрансгазу" Ігор Прокопів, передає УНІАН.

"З 1 липня ми приступаємо до тестових процедур за цією угодою, з надією на те, що з 1 жовтня вона почне повноцінну роботу", - сказав Прокопів.

За словами голови "Укртрансгазу", повноцінна робота інтерконектора за новою угодою можлива лише, коли російський "Газпром" надасть "Укртрансгазу" шипер-коди.

Реклама:

"Тестування й матиме на увазі звернення до росіян за шипер-кодами. Перевіримо, як вони себе поведуть, щоб не поставити під загрозу реальні поставки", - зазначив Прокопів.

Як повідомлялося, 29 травня оператори газотранспортних систем України та Угорщини підписали договір про інтерконектори, що передбачає обмін даними про роботу транскордонних газопроводів, що дасть змогу ліквідувати російський "Газпром" з поточних схем взаємодії України з ЄС.

Потужність інтерконектора в напрямку Угорщини становить 26 млрд кубометрів на рік, у напрямку України - 6,1 млрд кубометрів на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: