Директор "Фармації" витратив понад 200 тисяч підприємства на Париж

Середа, 24 червня 2015, 15:24

Фінансовий аудит діяльності КП "Фармація" виявив порушення на загальну суму 12,139 млн гривень.

Про це йдеться у звіті про результати фінансової діяльності підприємства, оприлюдненому на сайті КМДА.

"Встановлено, що показники звітності 2013 року та 9 місяців 2014 року не відображають реального фінансового стану КП "Фармація", оскільки попереднім менеджментом протягом років приймались неефективні управлінські рішення", - йдеться у звіті.

Також встановлено, що КП "Фармація" завдано втрат в розмірі 2,406 млн гривень внаслідок розбіжності вартості лікарських засобів між фактичними даними аналітичного обліку аптек та аналогічними даними синтетичного обліку КП "Фармація".

Реклама:

Крім того, КП "Фармація" недоотримало 994,3 тисяч гривень через відсутність дієвої претензійної роботи по забезпеченню своєчасного стягнення боргових зобов’язань, внаслідок чого боржниками не виконано зобов’язання в межах терміну позовної давності, а підприємством фактично реалізовано товари, роботи і послуги безоплатно.

Аудитом також виявлені незаконні та зайві витрати на загальну суму 213,7 тисяч гривень  щодо безпідставної оплати особистих витрат колишнього генерального директора Клімова Олега Івановича під час відрядження до Парижу.

"В першому півріччі 2014 року КП "Фармація" незаконно завищено витрати в сумі 41,2 тисяч гривень, які безпідставно включено до відшкодування з бюджету міста Києва в рамках реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою", - повідомляє прес-служба.

Згідно зі звітом, протягом 2013-2014 років КП "Фармація" безпідставно не відображено в обліку витрат на загальну суму 9,499 млн гривень через відсутність на підприємстві резервів щодо виплати відпусток минулих років в сумі 3,23 млн гривень  та відшкодування втрат від неповернення частини боргів в сумі 5,269 млн гривень, щодо яких існують сумніви їх повернення.

Крім того, внаслідок неефективних управлінських рішень протягом 2013-2014 років КП "Фармація" втрачено можливість отримання додаткових доходів розрахунково в сумі 1 млн гривень, внаслідок зміни постачальника лікарських засобів із виробника Корпорації "Артеріум" на посередника ЗАТ "Медфарком-Центр".

Також зазначається, що під час аудиту з’ясовано наявність родинного зв'язку між посадовими особами КП "Фармація" та ЗАТ "Медфарком-Центр", що може свідчить про вплив на взаєморозрахунки між суб’єктами господарювання в частині можливого одержання певних переваг ЗАТ "Медфарком-Центр" в процесі виконання КП "Фармація" своїх функцій, які негативно вплинули на економічні результати діяльності комунального підприємства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!