"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яресько очікує зустрічі з кредиторами і МВФ 30 червня - 1 липня

Середа, 24 червня 2015, 15:10

Міністерство фінансів України очікує проведення зустрічі в тристоронньому форматі за участю делегації Міжнародного валютного фонду та Комітету кредиторів у Вашингтоні 30 червня або 1 липня.

Про це сказала журналістам міністр фінансів України Наталія Яресько, передає УНІАН.

"Дата - ми ще не домовились про дату, але, можливо, вівторок-середа (наступного тижня - Ред.)", - сказала вона.

При цьому Яресько зазначила, що результатом переговорів стане вироблення позиції сторін і відповідь на пропозиції кредиторів.

Реклама:

"Буде зустріч, де ми висловимо свої пропозиції. Поки що прогноз такий, а вже потім буде відповідь на пропозиції кредиторів", - зазначила міністр.

Як повідомлялося, Україна в період з 29 червня по 3 липня розраховує провести переговори у форматі Україна - МВФ - Комітет кредиторів про реструктуризацію частини держборгу.

Переговори щодо реструктуризації Україна почала 13 березня - одразу після схвалення програми кредитування економіки країни на 17,5 млрд доларів з боку Міжнародного валютного фонду.

У рамках переговорів українська сторона розраховує за рахунок продовження термінів сплати, а також часткового списання купона й номіналу боргу в 2015 році заощадити на виплатах по боргових цінних паперах до 5,2 млрд доларів, а в найближчі 4 роки - до 15,3 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!