Суд зобов’язав "Стирол" Фірташа сплатити понад мільярд гривень

Вівторок, 23 червня 2015, 16:38

Суд зобов’язав ПАТ "Концерн Стирол" сплатити понад 1 мільярд гривень за спожитий газ.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

"Наприкінці минулого року дочірня компанія "Газ України" НАК "Нафтогаз України" звернулась до господарського суду Запорізької області із позовом до ПАТ "Концерн Стирол" про стягнення з відповідача основного боргу за поставлений природний газ та інфляційних нарахувань на загальну суму понад мільярд гривень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, законодавством України передбачено, що прокурор бере участь у розгляді справ за його позовами, а також може вступити за своєю ініціативою у справу, порушену за позовом інших осіб, на будь-якій стадії її розгляду для представництва інтересів громадянина або держави.

Реклама:

Оскільки позивач є єдиним загальноукраїнським постачальником газу, а кошти за поставлений газ спрямовуються до держбюджету й на подальше погашення боргу за природний газ перед країнами постачальниками, прокуратурою Донецької області було прийнято рішення щодо вступу прокурора у розгляд справи з метою представництва прокуратурою інтересів держави в особі "Нафтогазу" в спірних правовідносинах.

"На даний час рішенням господарського суду Запорізької області позовні вимоги Дочірньої компанії "Газ України" НАК "Нафтогаз України" задоволено на загальну суму більше мільярда гривень", - повідомляє прес-служба.

Як відомо, у вересні 2010 року концерн "Стирол" увійшов до холдингу OSTCHEM Group, підконтрольного Group DF українського бізнесмена Дмитра Фірташа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: