"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Збитки держпідприємств становитимуть 80-100 мільйонів - Мінекономторгівлі

Неділя, 21 червня 2015, 10:21

Міністерство економічного розвитку і торгівлі оцінює збитки державних підприємств в 80-100 млрд гривень за підсумками 2014 року.

Про це заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Руслан Корж сказав в інтерв'ю програмі "Перша Шпальта", пишуть "Українські новини".

При цьому, за словами Коржа, в загальній сумі збитків держпідприємств основну частку займають збитки національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

Він зазначив, що в Україні зареєстровано близько 3 тис. держпідприємств, з них тільки близько 1800 працюючих.

Реклама:

За словами Коржа, в плані приватизації на 2015 рік - 345 держпідприємств, при цьому в графік приватизації, затвердженого Фондом державного майна, увійшли близько 50 підприємств.

"Ми реально розуміємо, що в 2015 році, в кращому випадку, ми зможемо приватизувати близько 2% держвласності, але ми не повинні забувати про інші 98%, ми повинні розвивати там принципи корпоративного управління, схожі на ті, які існують в приватному секторі, а ще краще, щоб ми орієнтувалися на принципи корпоративного управління західних країн", - додав він.

Також Корж не виключає появу приватного інвестора у держпідприємства "Антонов" в середньостроковій і довгостроковій перспективі.

Нагадаємо, раніше, міністр економіки Айварас Абромавичус заявив, що до кінця року український уряд планує продати перші державні підприємства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: