"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Енергоатом" залучив у ЄБРР і Euratom кредити на 600 мільйонів доларів

Вівторок, 2 червня 2015, 10:57

28 травня НАЕК "Енергоатом" отримав повідомлення від Євратом про набуття чинності позикової угоди, укладеної 7 серпня 2013 року та ратифікованої Верховною Радою у травні 2014 року.

Про це йдеться у повідомленні Енергоатому.

Таким чином, беручи до уваги кредитну угоду з другим співучасником та кредитором КзППБ - Європейським банком реконструкції та розвитку, яка набула чинності 19 грудня 2014 року, роботи по залученню кредиту від ЄБРР та Євратом на загальну суму 600 млн євро можна вважати завершеними.

"Слід зазначити, що Енергоатом отримав найбільший кредит у енергетичному секторі за всю історію України, що свідчить про високий рівень довіри до атомної генерації України з боку таких поважних європейських інституцій, як ЄБРР та Євратом. Хочу подякувати всім, хто долучився до кропіткої роботи з виконання жорстких умов Євратома та ЄБРР, без чого кредитні угоди не були б чинності", - підкреслив президент Енергоатома Юрій Недашковський.

Реклама:

Програма встановлює обсяг заходів з підвищення безпеки, які повинні бути реалізовані на кожному енергоблоці АЕС, йдеться у повідомленні.

Реалізація програми, яка кредитується ЄБРР і Євратом, дозволить привести рівень безпеки українських атомних блоків у відповідність до найвищих міжнародних вимог, а також забезпечить виконання в повному обсязі міжнародних зобов'язань України щодо підвищення безпеки діючих АЕС.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: