"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія та Греція підписали меморандум щодо "Турецького потоку"

П'ятниця, 19 червня 2015, 10:54

Глава Міненерго Росії Олександр Новак і міністр енергетики Греції Панайотіс Лафазаніс підписали меморандум щодо будівництва на території Греції газопроводу в продовження "Турецького потоку".

Про це пише "Газета.Ru".

"Підписанням меморандуму підтверджує багатомісячну роботу, яку ми вели, щоб провести газопровід через територію Греції. Цей газопровід... буде відігравати стабілізуючу роль у всьому регіоні. Реалізація проекту не спрямована проти когось, а навпаки, об'єднує всі регіони, через які він пройде", - заявив грецький міністр.

У свою чергу, Новак зазначив, що підписання даного документа є виходом співпраці на новий рівень.

Реклама:

Нагадаємо, "Турецький потік" передбачає будівництво газопроводу потужністю 63 млрд кубометрів газу на рік з Росії в напрямку Туреччини через Чорне море. Газопровід довжиною близько 1100 кілометрів складатиметься з чотирьох ниток і виведе на турецько-грецький кордон до 47 мільярдів кубометрів газу.

Передбачається, що на кордоні Туреччини та Греції буде створено газовий хаб, а країни ЄС повинні самостійно реалізовувати газотранспортні потужності з подальшого прийому цього газу на своїй території.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!